Teriyaki glaseret kødboller m. ris
Super lækker asiatisk inspireret aftensmad!
Forleden aften lavede jeg denne opskrift, som jeg havde fundet på pinterest. Og jeg synes virkelig det var en lækker ret! især hvis man er til asiatisk mad. (: Derudover var den også super let at lave! 🙂 Jeg ændrede dog lidt på opskriften!Det skal du bruge til kødbollerne:
500g hakket svinekød
2 æg
1,5 dl rasp
2 fed hvidløg (presset)
2 tsk ingefær pulver
1 spsk soya sovs
4 forårsløg (hakket fint)
Fremgangsmåde
tænd ovnen på 200°, bland derefter alle ingredienserne i en skål (jeg brugte min røremaskine, men man kan også bare røre det sammen i hånden!) når det hele er blandet godt sammen ruller du farsen til ca 25-30 boller svarer til du bruger en tsk med top. placer bollerne på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen. De skal ca have 30-35 min kommer an på din ovn, men hold øje med dem de skal lige blive gyldne.
Det skal du bruge til teriyaki glaseringen:
1,5 dl soya sovs
1,5 dl farin
1,5 dl vand
1 spsk sesam olie
1,5 spsk risvinsedike
2 tsk ingefær pulver
2 spsk maizena
1,5 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
i en mellem store gryde, bland soya sovs, vand, farin, risvinsedike og sesamolie ved lav varme indtil farinen er opløst i massen. derefter bland maizenaen med en smule vand så det ikke klumper, hæld det derefter i massen og skru op til medium varme rør rundt indtil massen tykner, når den gør det hælder du sesamfrøene i og røre rundt.
Nu skal du til at samle retten dine kødboller burde være færdige nu og skal nu ned i glaseringen rør rundt i et par minutter til kødbollerne er godt glaseret.
Jeg serverede ris til, så det laver man bare efter den måde man nu plejer, jeg bruger altid 5dl vand og 3dl ris lader dem som koge ved medium varme i 10 min efter det tager jeg dem af varmen og lader dem stå i 10 min. så de perfekte! Jeg pyntede med lidt ekstra sesamfrø, man kan også evt. pynte med lidt frisk forårsløg hvis man har flere tilbage, havde jeg desværre ikke! men ville sikkert være super læk
og værsgo’ så er der serveret. (:
Ingen kommentarer endnu