Flødekarameller

Skønt foccacia brød

Dette skønne opskrift er min mors!

Hun er altså for vildt til at lave brød! men det mest irriterende er, at hun aldrig bruger nogen opskrift eller skriver noget ned. Så for os andre dødelige som elsker at lave mad, men til tider gerne vil have lidt at støtte sig op af, kan det sku være lidt svært at følge med!! Men hun har nu fået skrevet denne ned og den må jeg altså bare dele med jer! det er så luftigt og lækkert! 😛

Det skal du bruge:

25 g gær

2 tsk groft salt

½ dl oliven olie

5 dl lunkent vand

Mel (til dejen hænger sammen med stadig er super klisteret)

flagesalt til at komme ovenpå

ekstra oliven olie til at komme ovenpå.

Fremgangsmåde

Kom gær i en skål (evt en røremaskine) kom saltet i, rør det rundt indtil gæren er blevet flydende. kom derefter det lunkne vand og olien i, begynd derefter stille og roligt, lidt efter lidt at komme melet i. Det er vigtigt ikke bare at fyre mel i, da det så kan risikere at blive før tørt. Dejen skal være super klistret men selvfølgelig hænge sammen.

Når dejen har fået den rette konsistens puttes der film eller låg på skålen og den sættes i køleskabet 1 døgn, gerne 2 hvis man har tiden til at vente! 🙂 Når dejen har trukket færdig, hældes den ud i en bradepande med olie smurt bagepapir, der skal hives lidt i dejen så den bliver bredt ud i bradepanden. hæld lidt olivenolie ud over så der er over det hele, drys med flagesalt.

Og så er det nu fantasien kun sætter grænser! fordi hvad skal der så på af smag ud over salt! jeg lavede med rosmarin og salvie, men man kan jo også bruge chiliflager,soltørrede tomater, oliven, ost, timian, jaa vel egentlig hvad man nu godt kan lide.

Håber i synes denne opskrift er lige så fantastisk, som jeg selv gør (:

Bon appetit.

Foccacia brød m. rosmarin og salvie

Foccacia brød m. rosmarin og salvie

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødekarameller