Amerikaner mad, når det er bedst!

Flødekarameller

Det er faktisk efterhånden længe siden jeg har lavet denne opskrift! Men den er bare SÅ god, så synes da også lige i skulle have glæde af den! (:

Den er egentlig super enkel at lave og så smager de fantastisk! man kan selv tilføje alverdens smage hvis det lyster, f.eks. lakridspulver, kakaopulver eller nødder!

I får i hvert fald opskriften her! (:

Det skal du bruger giver ca.56 karameller:

½ L piskefløde

250 g sukker

125 g glukose sirup

Fremgangsmåde

Put alle ingredienserne i en gryde, rør rundt i massen med jævne mellemrum, det er dog vigtigst til slut i processen. Kog indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende, karamellen er først færdig når den er godt gylden og slipper grydens bund. Det tager sin tid, så have tålmodighed (: Man kan evt tjekke med et sukker termometer, karamellen skal MINIMUM være 135° men det er vigtigst at den er mørk gylden, tyk og sej.

Nå den er nået dertil tages gryden af varmen, og hældes i en 18×18 cm foret beholder, med bagepapir smurt med lidt olie. Klip gerne bagepapiret til så det passer og går op af siderne, klip også et til som top husk også at smør det med olie.

Det er bedst at lade karamellen afkøle ved stuetemperatur i et døgns tid, dog kan det godt gå an med 4-5 timer i køleskabet, men det bliver bedst efter et døgn. Skær derefter karamellen ud i den ønskede størrelse (jeg skar 6×9) og pakkede dem efterfølgende ind i cellofan.

Og så der skisme karameller (:

Untitled

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikaner mad, når det er bedst!