Det der med at være forældre

Amerikaner mad, når det er bedst!

Hjemmelavede burgere + hjemmelavede pomfritter og ikke mindst hjemmelavede løgringe! Og så lige en gang hvidløgsmayo! 😀

 

Pyyyyyha! det var noget at en overskrift!

Men skal man gøre det så kan man lige så godt være KLAM og gå hele vejen! 😀 Der er jo ingen der siger man behøver gå helt amok og lave det hele! (var også ved at brække mig bagefter) haha.. Det er noget der tager lidt tid, hvis man gerne vil lave det hele selv! Men det er virkelig også det hele værd! især pomfritterne er såååå gode! men skal tilberedes over 3 omgange! Hvilket selvfølgelig kommer til at tage lidt tid, men som sagt er det virkelig ventetiden og besværet værd! 😀 Så ja nu får i opskrifter på det hele.

Opskrifterne svare til ca. 2 personer der er MEGET sultne 😉

Det skal du bruge til burgerbollerne (giver ca. 14 stk):

5 dl lunkent vand

25 g gær

900 g hvedemel

75 g sukker

15 g havsalt

75 g blødt smør

Evt. sesamfrø

Fremgangsmåde

Hæld det lunkne vand i en skål (evt. røremaskine er lettere da dejen skal æltes længe), og rør gæren ud i heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt det bløde smør ind i dejen, og ælt den så smidig i omkring 6-8 min. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted med et viskestykke hen over! Efter en time skal du vende dejen ud på et melet bord, og del den op i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke til en pølse og del her pølse i 7 stykker, eller hvor mange du nu vil lave! Rul hvert stykke til en bolle. Dyp dem evt. i lidt sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir, sæt ikke mere end 7 boller på hver plade, lad dem så efterhæve i 1 time. Nu er bollerne klar til at komme i ovnen på 220° i 12-14 min ca. kommer lidt an på din ovn!

Jeg fyldte mine burgere med bøffer af hakket oksekød, salat, agurk, bacon, cheddarost og et spejlæg! (jeeeep jeg skulle have det hele) 😀 jeg smurte bollerne med den hjemmelavede hvidløgsmayo!

Det skal du bruges til løgringene:

2 dl mel

½ tsk salt

½ tsk chili pulver (kan undlades)

1½ dl øl eller danskvand

2-3 Løg (kommer an på hvor stort løget er)

Olie (rapsolie eller solsikke) til at friture i.

Fremgangsmåde

Bland mel, salt, chilipuler og øl (danskvand) massen må ikke være for tynd da det så ikke hænger fast på løgene! når din dej har fået den rette konsistens, dypper du dine løgringe deri. Og putter dem derefter direkte i olien (du kan tjekke om din olie er klar ved at dyppe en tandstik ned i hvis det bobler stille og roligt er olien klar! sørg dog for olien ikke bliver for varm da du så når at brænde dem på inden løget er færdigt! 🙂 sørg for ikke at putte for mange løgringe i olien af gangen, da det så kan være lidt svært at styre.

Det skal du bruge til pomfritterne:

3-4 bagekartofler

½ dl eddike

Olie (rapsolie eller solsikke) til at friture i (brug det samme som der laves løgringe i!)

salt til at krydre med inden servering.

Fremgangsmåde

Da det er en lidt længere process deler jeg den op i punkter!

1. start med at vask og skræl kartoflerne.

2. skær dem i den størrelse du ønsker, og skyl dem derefter under koldt vand indtil vandet ikke længere er farvet af stivelsen.

3. kog pomfritterne i vand med den ½ dl eddike i ca. 10-12 min, lad dem efterfølgende køle af i køleskabet i ca. 30 min.

4. varm olien (du kan tjekke om din olie er klar ved at dyppe en tandstik ned i hvis det bobler stille og roligt er olien klar! sørg dog for olien ikke bliver for varm da du så når at brænde dem på inden pomfritterne er blevet helt færdigt!)

5. Put så pomfritterne i olien lidt af gangen, de skal kun friteres indtil de begynder at tage farve så skal de nemlig igen op og køle af i 30 min. hvis du skal bruge dem før, kan du putte dem i fryseren.

6. Nu er det tid til sidste omgang, her skal der godt gas på olien så pomfritterne kan få god sprødhed og farve! det kan være svært at holde pomfritterne varme når man kun kan tage lidt af gangen, så jeg puttede dem der var færdige på en bageplade og i ovnen på 200° indtil de andre er klar. drys til sidst med salt.

Det skal du bruge til hvidløgsmayoen:

5 spsk hellmanns mayonnaise

1 spsk cremefraiche

1-2 fed hvidløg (efter smag)

en smule citron

lidt salt

Fremgangsmåde

Pres hvidløget og bland det sammen med mayonnaisen, cremefraichen, citron og salt.

PUHA! sikke en omgang! så det bare igang, jeg lover det bliver lækkert 😛

Mumsfilibaba

Mumsfilibaba

   

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der med at være forældre